Dependent de arta
Inchide 

Înregistrare cont nou

Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!
Cămaşă bărbătească din Muscel, anii 1930-1935

Cămaşă bărbătească din Muscel, anii 1930-1935

pânză de bumbac cu margini portocalii, mătase vegetală şi paiete aurii, ţesută manual, croit, încheiat bucăţile de pânză cu cheiţe împletite cu croşeta, tivit cu găurele şi colţişori, brodat peste fire aplicat paiete, lungime=95 cm; umeri=45 cm

Status: Disponibil

225 €
 

Cămaşă bărbătească, lungă până la genunchi, tip tunică, având faţa şi spatele croite din aceeaşi bucată de pânză cu margini portocalii, în mijlocul căreia a fost decupată gura cămăşii, mărginită de un guler îngust; se închide cu un nasture de porţelan. Mânecile, foarte largi (două lăţimi de pânză) au la subraţ doi clini trapezoidali care asigură lărgimea necesară cămăşii. În partea superioară, spatele si faţa sunt dublate cu pânză pentru a conferii un plus de rezistenţă cămăşii. Decorul este amplasat pe manşeta mânecilor, de jur împrejurul poalelor şi flancând deschiderea de la piept. Un rol decorativ de subliniere a liniilor de croi, şi de evidenţiere a cheiţelor de îmbinare a foilor de pânză revine grupajelor de vărgi portocalii din marginile pânzei; ele asigură o ritmică decorativă, întregii piese. Motivele sunt vegetal-florale (vrejuri cu frunze şi flori) . Cromatica este exhuberantă, bazată pe alternanţa dintre portocaliul vărgilor albul pânzei şi culorile pastelate - bleu, vernil ale broderiei, cu accente de mov şi strălucirea aurie a paietelor.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x