Dependent de arta
Inchide 

Înregistrare cont nou

Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!
 • “L-a văzut de câteva ori pe Lenin”

  Licitaţia de Primăvară, inclusiv o colecție repatriată din Cehia și o colecție retrocedată de Muzeul Național de Artă al României. 27 martie 2019, ora 19.30. Radisson Blu Hotel Bucharest

  1947. Românii își aruncau banii pe străzi. Pentru o pereche de pantofi dădeai la propriu un sac de bani, preţul unei pâini era de 165 de mii de lei, iar un dolar costa șase milioane de lei.

  În locul figurilor patriarhale de ţărani, pe bancnote apar eroii clasei muncitoare și imagini ale “victoriei” industrializării.

  Țara se reinventează și se “bucură” de naționalizare, cu varianta agricolă numită cooperativizare. Intelectualii sunt trimiși la  muncă silnică, iar orașele și instituțiile se populează cu oameni de încredere. “Omul nou” își ia rolul în serios.

  1957. Moare Stalin. Maurer are acum prilejul întocmirii și punerii în practică a planurilor de emancipare economică de sub tutela Uniunii Sovietice. Îi reușește atât de bine încât pe la mijlocul anilor '50 traiul era mai greu. Grijile tinerilor din acei ani erau grijile unei generații obișnuite cu lipsa. “De ce se vinde pâinea pe cartelă într-o țară agricolă?” era una dintre întrebările pe care mișcarea studențească anticomunistă din 1956 o adresa regimului de pe atunci.

  Dar planul cincinal mergea mai departe, la fel și contrabanda cu alimentele de bază, la fel și arestările de rigoare.

  “Contrabandiști”, lucrarea realizată în 1956 de George Catargi, este probabil unul dintre motivele pentru care artistul a ajuns pușcăriaș la Jilava.

  În „Jurnalul fericirii”, Nicolae Steinhardt și-l amintea astfel: “George Catargi e un om interesant, umblat și vioi. Greu bolnav de inimă, îi place să deseneze, să stea de vorbă și nu se eschivează de la îndatoririle privind curățenia în cameră. A cunoscut vremuri bogate-n întâmplări și-și iubește arta. E născut la Reni, unde, înainte de 1914, burghezia și boierimea locală duceau o viață sibaritică: viață de club, voiajuri în Occident, posibilitatea de a circula într-un imperiu care de la Prut la Vladivostock măsura peste 13.000 de km, haine și rufe cumpărate (de nu și călcate, ca ale lui Alexandru Marghiloman) numai de la Londra. A studiat artele frumoase la Odessa și Petersburg. A fost ofițer în armata sovietică. L-a văzut de câteva ori pe Lenin.”

  Opera “Contrabandiști”, mărturie a unor vremi nu doar pictate, ci și îndurate de George Catargi, este prezentă în Licitația Artmark din 27 martie.

 • Cum se săruta la 1700

  Licitaţia de Primăvară, inclusiv o colecție repatriată din Cehia și o colecție retrocedată de Muzeul Național de Artă al României. 27 martie 2019, ora 19.30. Radisson Blu Hotel Bucharest

  Sighișoara. Școala din Deal. Gimnaziul care poartă astăzi numele celebrului filolog și asiduu culegător de povești și poezii populare săsești, Josef Haltrich, a fost atestat pentru prima oară în 1522. Atunci, Sfatul orașului regal a donat rectorului școlii o haină în valoare de 4 florini ca să dovedească “străduință în munca cu tineretul”. Iar tineretul se străduia să acumuleze varii cunoștințe în limba latină, însă, ca să urce pe cele mai înalte trepte ale cunoașterii, trebuia o apuce cătinel în sus, pe Scara școlarilor, o scară din lemn, cu acoperiș.

  Scara cu cele 300 de trepte ale sale a fost construită în anul 1662, de către primarul Eisenburger, facilitând drumul elevilor spre Școala din Deal, pe timpul iernii.

  În anul 1933, pe când Rudolf Schweitzer-Cumpăna picta în ulei celebra Scară a școlarilor, aceasta nu mai avea decât 175 de trepte. Legenda rămăsese însă intactă: dacă băiatul săruta fata pe fiecare treaptă a scării, rostindu-i numele fără să-I greșească, avea să rămână pe vecie cu aleasa inimii sale.

  Opera Scara școlarilor din Sighișoara (€ 3.000 - 5.000) de Rudolf Schweitzer - Cumpăna face parte din Licitaţia de Primăvară, inclusiv o colecție repatriată din Cehia și o colecție retrocedată de Muzeul Național de Artă al României din 27 martie.

 • Nemții au zis: „Nein!”

  Licitaţia de Primăvară, inclusiv o colecție repatriată din Cehia și o colecție retrocedată de Muzeul Național de Artă al României. 27 martie 2019, ora 19.30. Radisson Blu Hotel Bucharest

  Anul 8 e.n. Poetul Ovidiu se îmbarcă pe o corabie și părăsește în pripă Roma din ordinul Împăratului Octavian Augustus. Va ajunge la marginea Imperiului Roman, la Pontul Euxin. Nu avea să se mai întoarcă niciodată.

  1887. Poetului i se ridică o statuie în piaţa din Constanța care azi îi poartă numele. Statuia din bronz a fost realizată după o stampă veche de către italianul Ettore Ferrari.

  Octombrie 1916. Trupele germano-bulgare îşi fac intrarea în Constanța. Oraşul este devastat de bombardamentele crucişătoarelor germane şi în mare parte pustiit. Soldaţii bulgari doboară statuia lui Ovidiu cu ajutorul unor frânghii trase de doi bivoli şi, dacă nu ar fi fost opriţi de către nemţi, probabil că astăzi nu ne-am mai fi bucurat de ea. Din ordinul ofițerilor germani statuia este repusă pe soclul ei, fiind salvată de la distrugere.

  Cu un an înainte de a avea loc această întâmplare, Ion Theodorescu-Sion picta opera Poetul Ovidiu la malul mării inspirată de statuia tomitană. Și tot 1915 este și anul în care Vasile Morțun îi comanda decorarea murală a Sălii de Consiliu a Primăriei din Constanța cu celebra temă a exilului poetului roman.

  Martie 2019 e.n. Lucrarea pregătitoare a proiectului mural, Poetul Ovidiu la malul mării (€ 6.000 - 9.000), răzbate prin vremuri, ajungând până la noi, în Licitația de Primăvară din data de 27 martie.

 • Grigorescu, Luchian, Tonitza martori la arestare

  Licitaţia de Primăvară, inclusiv o colecție repatriată din Cehia și o colecție retrocedată de Muzeul Național de Artă al României. 27 martie 2019, ora 19.30. Radisson Blu Hotel Bucharest

  Operele celor mai cunoscuți pictori români se aflau în dimineața lui `64 pe pereții casei din strada Nicolae Iorga nr.47, când medicul Ioan Dumitrescu Popovici este arestat, condamnat și întemnițat de către regimul comunist.

  Nicolae Grigorescu, Primavara pe Valea Doftanei

  I se dau cinci ani de închisoare corecțională, trei ani de suspendare a drepturilor și confiscarea totală a averii. Vina era aceasta: "Inculpatul, în perioada 1953-1964, a afirmat în repetate rânduri față de prietenii săi, precum și față de alte persoane cărora le acorda asistență medicală la cabinetul său medical, că regimul democrat popular din RPR se va schimba ca urmare a unui război economic ce va avea loc între țările socialiste și țările capitaliste care va fi câștigat de acestea din urmă, că în RPR presa nu publică realitatea".

  Realitatea este că medicul Popovici rămâne fără libertate, fără 374 de tablouri și fără casa de pe strada Nicolae Iorga nr. 47, din București. Iar prevestirea sa cu privire la schimbarea regimului printr-un război economic, avea să se împlinească peste 25 de ani.

  Ani de zile fiul doctorului Popovici încearcă să recapete colecția familiei într-un proces extenuant cu Statul român. Instanța cere opinia experților care evaluează colecția compusă din mari maeştri români şi străini la câteva zeci de milioane de euro.

  Nicolae Grigorescu, Hangita

  Aproximativ 20 de opere din colecţia dr. Ioan Dumitrescu-Popovici sunt prezente în Licitaţia de Primăvară din data de 27 martie 2019. Selecţia, realizată de experţii Artmark, însumează nume sonore ale artei româneşti. Clasată la Tezaur, opera Hangița (30.000 – 50.000 €) de Nicolae Grigorescu este una dintre vedetele licitației.

  Theodor Pallady, Natura statica cu flori de soc si cescutaNicolae Tonitza, Nud Nicolae Tonitza, Cusatoreasa

  Licitația de Primăvară reprezintă un dublu eveniment. O veche colecție de artă românească se întoarce acasă, după o îndelungată viețuire în Cehia. Artmark repatriază cu această ocazie importante opere de Tonitza (Cusătoreasă - 50.000 - 80.000 €; Trandafiri albi - 15.000 - 25.000 €; Nud - 30.000 - 60.000 €), Pallady (Natură statică cu flori de soc și ceșcuță - 25.000 - 35.000 €; Natură statică cu lalele și ochelari - 25.000 - 35.000 €), Petrașcu (Trandafiri, 9.000 - 16.000 €), Țuculescu (Peisaj din Brănești, 15.000 - 25.000 €), Băncilă (Țigăncușă cu năframă roșie, 3.000 - 5.000 €) și mulți alți artiști renumiți.

   

   

 • Comoara din covor

   

  Licitația de Covoare. 28 februarie. Ora 19.30
  Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță

  Nizami Ganjavi, cel mai renumit poet al literaturii persane, compunea în secolul al XII-lea o serie de poeme romantice strânse laolaltă sub denumirea de Khamsa (Cele cinci comori). Poemele sale au reprezentat o bogată sursă de inspirație pentru arta miniaturii, devenind probabil unele dintre cele mai ilustrate texte persane. La British Library este ținut la mare preț manuscrisul Khamsa realizat la comanda Împăratului Akbar în 1590.

  Covor Isfahan din lană, purtând semnătura maestrului Abdolkarim Esfahani, Iran, sfarsitul sec. XIX

  Dar poemele lui Nizami Ganjavi au inspirat în aceeași măsură și pe meșterii de covoare.

  Înduioșat de povestea de dragoste princiară, maestrul persan Abdolkarim Esfahani realiza acum două secole o capodoperă a artei decorative, un covor prezent în licitația Artmark din 28 februarie. Cu peste 1.000.000 de noduri, Covorul Isfahan din lână ilustrează o scenă de vânătoare din poemul lui Nizami Ganjavi și pleacă în licitație de la un preț de pornire de 19.000 €.

  Covor Tabriz din lana, semnat, decorat cu palmete, lotusi stilizati, animale si alte motive de inspiratie safafida, Iran, cca. 1910-1920, piesa rara de colectie Exceptional covor Senneh din lana, decorat cu gradina paradisului, Iran, cca. 1800, unic prin datare și repertoriul stilistic, piesa foarte rara de colectie

  Cu siguranță iubitorii de astfel de piese unice vor aprecia arta și meștesugul maestrului Abdolkarim Esfahani, ale cărui covoare se găsesc astăzi în cele mai mari muzee ale lumii.

  Covor traditional moldovenesc, din lana, parietal, decorat cu doi cocosi si motive geometrice, prima jumatate a sec. XX

  Licitația de față vă prezintă de asemenea o varietate de covoare persane, turcești, pakistaneze, din Azerbaijan sau Uzbekistan, precum și scoarțe oltenești sau maramureșene, covoare muntenești sau moldovenești. Un univers decorativ, cu povești întrețesute cu migală și măiestrie.

   

 • Greu de ales

   

  Licitația de Artă de Mărțișor. 28 februarie 2019. Ora 20:30
  Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță
  În 1910 Alexandru Vlahuță dedica operei lui Nicolae Grigorescu prima monografie. Pe parcursul prieteniei dintre scriitor și artist, Grigorescu îi va zugrăvi lui Vlahuță două portrete importante, al tatălui său, starețul Nectarie, și un portret al fiicei mezine, Anișoara. Același Vlahuță avea să adauge în colecția sa opera Țărăncuță, prezentă în Licitația de Artă de Mărțișor din 28 februarie, ce pleacă de la un preț de pornire de doar 25.000 euro.

  Nicolae Grigorescu, Plugul cu boiNicolae Grigorescu, Targ la Rucar

  Din licitație mai fac parte alte două opere ce aparțin lui Nicolae Grigorescu: Plugul cu boi, ce a aparținut vreme îndelungată colecției artistului și pleacă în licitație de la 30.000 euro, și Târg la Rucăr, din fosta colecție istorică dr. Alexandru Obregia, ce pornește în licitație de la doar 20.000 euro.

  Evenimentul Artmark este un bun prilej pentru colecționarii aflați la început de drum sau pentru iubitorii artei românești în general să achiziționeze opere de mici dimensiuni ale Marilor Maeștri de ieri și de azi, la prețuri accesibile ce pot porni chiar și de la 150 €.Nicolae Tonitza, Tataroaica la BalcicNicolae Tonitza, Papusica blonda

  Dacă opera Păpușică blondă de Nicolae Tonitza pleacă în licitație de la doar 20.000 euro, o altă guașă de același cunoscut artist, Tătăroaică la Balcic, pornește de la numai 2.000 euro. Așadar, o paletă largă de alegeri între clasicii picturii noastre: Aman, Iser, Petrașcu, Mützner, Ressu, Băncilă, dar și mai contemporanii Ciucurencu, Baba, Bernea, Neagu, Năpăruș, Ilfoveanu și mulți alții.

  Deosebit colier transilvanean în stil Baroc, din aur, decorat cu email, sec. XVIII, piesa de colectie Brosa-pandantiv Masriera, in stil Art Nouveau Brosa-pandant din aur, decorata cu multitudine de diamante, email si rubine

  Cu două zile înainte, ziua de 26 februarie oferă o surpriză tuturor doamnelor care și-au propus să apeleze la o alternativă rafinată a mărțișoarelor obișnuite. Bijuterii vintage sau creații ieșite din ateliere celebre: Cartier, Fabergé, Joseph Resch etc. Cu prețuri ce variază între un minim de 50 de euro, dar și 8.000 de euro, bijuteriile vă vor spune povești prinse în sclipiri de aur, argint sau platină, istorii montate în diamante, safire, smaralde, rubine sau alte pietre prețioase.

 • De la Moise la Ceaușescu. Obiecte de colecție

  Licitația unei selecții din colecția de artă Lucrezia şi Ion Pacea. 21 februarie. Ora 19.30
  Licitația colecției Dr. Anamaria Roth și Dr. Edgar Nicolau de Artă Orientală Veche. 21 februarie. Ora 20.30
  Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță
  Două importante colecții vor fi licitate în data de 21 februarie la Artmark: colecția unui cuplu de artiști și cea a unui cuplu de medici.

   

  Icoan praznicar pe lemn, Invierea Domnului, scoala ruseasca, inceputul sec. XIX,

  Unul dintre cei mai talentați artiști ai picturii române moderne, Ion Pacea și Lucrezia Pacea, soția sa, au lăsat în urmă, pe lângă opere excepționale, și o colecție unică de artă. În anii `50, începerea unei colecții era un adevărat act de curaj, sacrificiu. În perioada în care proletarii din toate țările... se uneau, nu era un lucru comun să colecționezi icoane de secol XVIII și secol XIX, obiecte bisericești, xilogravuri de școală japoneză.

  Impresionant covor basarabean din lana, productie manastireasca, datat 1846 Pahar transilvanean din argint aurit Jeremias Jekel, cca. 1640, piesa rara

  Ceva mai simplu a reprezentat achiziționarea operelor unor importanți artiști români, pe care familia Pacea i-a cunoscut și i-a îndrăgit: Dărăscu, Ciucurencu, Ressu, Catargi, Steriadi etc. De exemplu, Ion Pacea în vremea studenției se întâlnea adesea cu Pallady în Cișmigiu, unde acesta picta.

  Rar vas cu anse, glazurat tip blana de iepure, în maniera Jun, inceputul dinastiei Ming, China, sec. XVII Interesant vas cu glazura albastru pudrat, in maniera Jun, perioada dinastiei Ming, China, sec. XV

  O colecție la fel de spectaculoasă prin loturile sale aparține familiei Dr. Edgar Nicolau. Obiectele scoase la licitație sunt o adevărată călătorie în timp. Astfel, un Permis de pescuit, redactat în cuneiforme, eliberat nu de către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, ci de către autoritățile celei de-a treia dinastii Ur, în urmă cu 4.000 de ani, va fi scos la licitație la un preț de pornire de 1.000 €. La fel de rare sunt și cele două vase în manieră "Jun", dinastia Ming (preț de pornire: 5.000 €, respectiv: 3.000 €).

  Permis de pescuit, redactat în cuneiforme, a treia dinastie Ur, Sumer, cca. 2000 i.e.n.

  Cele două licitații din seara de 21 februarie vor oferi participanților și alte surprize.

 • Colecția bancherului olandez – un triumf pentru arta românească

  Licitația Artmark a primei părți a colecției de artă românească a bancherului olandez Anthony van der Heijden a avut loc în data de 31 ianuarie și a reprezentat un adevărat triumf al artei românești. Cu toate acestea, domnul Van der Heijden consideră că arta românească este încă subevaluată și, prin urmare, o investiție solidă: "Ca orice colecționar în căutare de oportunități, a trebuit să lupt împotriva dorinței de a licita personal pentru o serie de picturi."Anthony van der Heijden

  Sunt rare ocaziile când un număr atât de mare de picturi românești din perioada anilor 1880 - 2000 sunt aduse împreună spre vânzare. Artiști precum Grigorescu, Câlția, Bernea, Baba, Băncilă și alții au dovedit valoarea lor ca investiție, fapt ce definește în cele din urmă calitatea pictorilor și a muncii lor. Dl. Van der Heijden: "Nu mă pot plânge. Am cumpărat aceste lucrări pe parcursul mandatului meu de CEO al ING Romania și mai târziu al Băncii Țiriac în anii 1990 și începutul anilor 2000, când foarte puțini oameni erau interesați de arta locală. Am avut un adevărat interes pentru scena de artă de aici și am vizitat mulți artiști, cumpărând cele mai bune lucrări direct de la ei. Deși licitația a fost un succes, cred cu tărie că cea mai mare parte a artei românești este încă mult subevaluată. "

  5

  Potrivit dlui Van der Heijden, unele estimări pentru artiști români deja consacrați sunt încă la o rată pentru care cu greu ai putea cumpăra în altă parte lucrări de început sau chiar afișe. Dl. Van der Heijden consideră că: "Întrucât  Europa crește împreună, prețurile pentru arta românească de prim rang se vor multiplica. Dacă m-aș fi aflat încă în perioada mea de colecționism, probabil că aș fi fost un cumpărător la această licitație. Dar după ce am acumulat această colecție în urmă cu zece ani, am ajuns în punctul în care ar fi trebuit fie să încep propriul meu muzeu, fie să vând. Olanda, țara unde locuiesc acum, nu este locul cel mai potrivit pentru un muzeu al artei românești, astfel încât am simțit că sosise timpul pentru ca această colecție și capodoperele sale să vină acasă. Oamenii mă felicită pentru succesul acestei licitații, dar valoarea vânzărilor și veniturile obținute sunt simple numere. Nu le poți atârna pe un perete. Atât soției mele, cât și mie ne va fi cu siguranță dor de o parte dintre aceste picturi. Au reprezentat o parte din viața noastră. Cu toate acestea, mi-a plăcut să văd că România a manifestat un interes clar pentru propria sa artă. Acesta este singurul lucru care mă motivează să-mi continuu planul de a scoate ceva mai târziu în acest an la vânzare și cea de-a doua parte a colecției mele, în care se regăsesc câteva capodopere unice și preferințe personale de care, în acest moment, nu am putut să mă despart cu ușurință."

  44

  Cu o rată de adjudecare de aprox. 80 %, Licitația colecției de artă românească a bancherului olandez Anthony van der Heijden a înregistrat o valoare totală de aproape 330.000 €. Licitaţia a implicat numeroşi paşi de licitare la lucrările de referinţă din colecţie, înregistrând un record de autor în cazul artistului Marin Gherasim (Drumul (Poartă) – 6.000 €).

  Nicolae Grigorescu, Care cu provizii

  Stefan Caltia, Fata cu papagal

   

  Vedetele licitaţiei au fost operele: Care cu provizii (23.000 €) și Țărăncuță (22.000 €) de Nicolae Grigorescu, Coloană (22.000 €) și Poiana Mărului (12.000 €) de Horia Bernea, dar și seria de 5 lucrări de Ștefan Câlția care au însumat 60.500 €.

 • Colecția de artă “arestată” 32 de ani

  Licitaţia de Artă Europeană, inclusiv o selecție din colecția de artă clasică a diplomatului Vasile Stoica, 5 februarie, ora 20:30
  Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță

  În anii '30-'50, diplomatul român Vasile Stoica (1889 - 1959) avea să strângă o colecție foarte bine închegată de artă clasică europeană, cu nume de rezonanță precum: Jacopo Tintoretto, Paul Bril, Gerrit Dou, Giovanni Ghisolfi, Carlo Maratta, Giovanni Paolo Panini, Nicolas de Largillière etc. Multe dintre operele acestei colecții sunt clasate astăzi în categoria Tezaur a Patrimoniului Naţional Cultural Mobil și vor face parte din licitația Artmark din data de 5 februarie 2019.

  Nasterea lui Iisus, GIAMBATTISTA PITTONIVanzatoarea de clatite, GERRIT DOU

  Vasile Stoica a fost un apropiat al lui Thomas Masaryk și al lui Ionel I.C. Brătianu, cunoscător a 14 limbi străine, luptător pentru fondarea și consacrarea României Mari, președinte în 1918 al Ligii Naționale a Românilor din America, ministru plenipotențiar în Bulgaria și Albania, Țările de Jos, secretar general al Ministerului Afacerilor Externe, negociator în 1946 al cauzei României ca țară cobeligerantă la Conferința de Pace de la Paris. A decedat la Jilava după 9 ani de detenție, în 1959.

  Olimp, CARLO MARATTAPeisaj roman cu ruine, GIOVANNI PAOLO PANINI

  Colecția preluată din familia diplomatului prin confiscare în 1977 de către statul român, s-a aflat în custodia Muzeului Național de Artă al României până în 2009, când a fost restituită moștenitorilor de drept.

  Les Bleus de Barcelone, mapa cu 8 cromolitografii, Paris, 1963, PABLO PICASSO

  Alături de operele colecționate de diplomatul român, în licitație se regăsesc și lucrări de artă semnate de: Picasso, Braque, Dali, Magritte, Matisse, Toulouse-Lautrec.

 • Vinuri care au prins Unirea

   

  Licitația unei selecții din 3 Colecții bucureștene de Vinuri, 5 februarie 2019, ora 19:30
  Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță

  Istoria se poate citi în cărțile de istorie, dar la fel de bine și într-un vin pahar cu vin. Licitația Artmark din 5 februarie aduce pe “mesele” colecționarilor vinuri istorice cu povești lăsate la “învechit”.

  Lot Centenar - Chateau Haut Brion, 1er Grand Cru Classe, 1918, 1 st x 75 clProdus în 1918, Château Haut-Brion, celebru Pessac-Leognan Premier Cru Classe, este o piesă de colecție cu o vechime de 100 de ani. Un an fericit datorită încheierii Primului Război Mondial, dar și un an foarte bun în podgoriile din Bordeaux. Lotul “Centenar” are un preţ de pornire de 500 €. Sticla este în stare bună, iar vinul are nivelul scăzut până la nivelul superior al etichetei.

  Armagnac Laubade, 1900, 1 st x 50 cl - CopyUn alt lot istoric pregătit pentru alte decenii de viață, dar și pentru a fi degustat și savurat imediat este un Armagnac Laubade de la 1900 (preţ de pornire: 1.900 €). Château de Laubade aparține Familiei Lesgourgues și deține o impresionantă colecție de armagnacs vintage datând din secolul al IX-lea și până în prezent. Vintage 1900 a fost păstrat în butoi timp de 80 de ani, înainte de a fi mutat în sticlă. Eleganta sticlă este prezentată în cutia de lemn manufacturată, având anul gravat în metal pe capac. Lotul este în stare excelentă, după îmbuteliere, sticla a fost păstrată într-un singur loc, în condiții optime.

  Importanta colectie de vinuri din Italia - CopyDe asemenea, se va putea licita pentru o întreagă bibliotecă de vinuri la un preț de pornire de numai 400 €. Colecția cuprinde o selecție de 206 vinuri din Italia, din anii `60 -`90: Mario Pezzi, Pasqua, Sartori etc.

  Promontory 2012În licitație va fi prezent și un lot de 3 sticle de Promontory 2012, ce deține titlul de "Cel mai bun vin din lume". Distincția extraordinară este acordată de Ghidul vinurilor Bettane + Desseauve, 2019. Vinul Promontory, Napa Valley (preţ de pornire: 1.200 €) este produs pe proprietatea californiană a lui Bill Harlan și are note impresionante într-o medie de 97 din 100 de puncte.

  269_3Vedeta de necontestat a licitației este un Domaine de la Romanée-Conti, din 1998, la un preț de pornire de 13.500 €. Considerat unanim drept cel mai bun vin burgund, Romanée Conti este unul dintre cele mai valoroase vinuri din lume și cea mai sigură valoare pentru licitații, potrivit Casei Christies. Cu o productie de doar 5046 sticle în 1998 și cu eticheta numerotată, prețul mare al acestui vin este în primul rând dat de calitatea viei cu vârstă medie de peste 50 de ani și de recolta foarte mică – trei rânduri de Pinot Noir pentru o sticlă de vin. Potențialul de îmbătrânire este între 20 și 40 de ani, iar valoarea lui crește constant.

  Butoi de Flamboyant, Davino, 2017, aprox. 230 st x 75 cl - CopyTot acum, un celebru producător din România propune în premieră o vânzare în avans (en primeurs). Este vorba de un lot inedit, aflat încă în butoi. Vinul va fi îmbuteliat în următoarele luni, iar butoiul gol este oferit cumpărătorului alături de cele 230 de sticle. Sticlele vor fi o ediție limitată marcate cu numele persoanei care va adjudeca lotul.

1 - 10 din 1734 total

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 174
Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x