Dependent de arta
Inchide 

Înregistrare cont nou

Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!

De la Moise la Ceaușescu. Obiecte de colecție

Licitația unei selecții din colecția de artă Lucrezia şi Ion Pacea. 21 februarie. Ora 19.30
Licitația colecției Dr. Anamaria Roth și Dr. Edgar Nicolau de Artă Orientală Veche. 21 februarie. Ora 20.30
Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță
Două importante colecții vor fi licitate în data de 21 februarie la Artmark: colecția unui cuplu de artiști și cea a unui cuplu de medici.

 

Icoan praznicar pe lemn, Invierea Domnului, scoala ruseasca, inceputul sec. XIX,

Unul dintre cei mai talentați artiști ai picturii române moderne, Ion Pacea și Lucrezia Pacea, soția sa, au lăsat în urmă, pe lângă opere excepționale, și o colecție unică de artă. În anii `50, începerea unei colecții era un adevărat act de curaj, sacrificiu. În perioada în care proletarii din toate țările... se uneau, nu era un lucru comun să colecționezi icoane de secol XVIII și secol XIX, obiecte bisericești, xilogravuri de școală japoneză.

Impresionant covor basarabean din lana, productie manastireasca, datat 1846 Pahar transilvanean din argint aurit Jeremias Jekel, cca. 1640, piesa rara

Ceva mai simplu a reprezentat achiziționarea operelor unor importanți artiști români, pe care familia Pacea i-a cunoscut și i-a îndrăgit: Dărăscu, Ciucurencu, Ressu, Catargi, Steriadi etc. De exemplu, Ion Pacea în vremea studenției se întâlnea adesea cu Pallady în Cișmigiu, unde acesta picta.

Rar vas cu anse, glazurat tip blana de iepure, în maniera Jun, inceputul dinastiei Ming, China, sec. XVII Interesant vas cu glazura albastru pudrat, in maniera Jun, perioada dinastiei Ming, China, sec. XV

O colecție la fel de spectaculoasă prin loturile sale aparține familiei Dr. Edgar Nicolau. Obiectele scoase la licitație sunt o adevărată călătorie în timp. Astfel, un Permis de pescuit, redactat în cuneiforme, eliberat nu de către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, ci de către autoritățile celei de-a treia dinastii Ur, în urmă cu 4.000 de ani, va fi scos la licitație la un preț de pornire de 1.000 €. La fel de rare sunt și cele două vase în manieră "Jun", dinastia Ming (preț de pornire: 5.000 €, respectiv: 3.000 €).

Permis de pescuit, redactat în cuneiforme, a treia dinastie Ur, Sumer, cca. 2000 i.e.n.

Cele două licitații din seara de 21 februarie vor oferi participanților și alte surprize.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x